Домой Это интересно Бетон ‑ гарантія міцності...

Бетон ‑ гарантія міцності споруд

          Бетон відноситься до штучних будівельних матеріалів. Його отримують шляхом змішування в’яжучої речовини з піском та щебенем, а для отримання суміші з певними властивостями, до складу додаються певні присадки. Пластична маса, твердішаючи, стає міцною та схожою на камінь, завдяки чому, бетон незамінний при будівництві.

Сфери застосування бетону

Завдяки пластичності, бетон набув широкого застосування у сфері будівництва інженерних споруд та створенні деталей будь-яких форм. Та найчастіше, він використовується при будівництві залізобетонних конструкцій, які потім слугують для спорудження будівель та перекриттів для теплотрас та каналів.

Також, даний матеріал слугує для створення фундаменту, ним заливають підлоги, а у поєднанні з металевою основою, бетон слугує матеріалом для створення інтер’єрних конструкцій, таких як колони, перекриття та арки.

Бетонна суміш відрізняється значною міцністю та довговічністю, на неї не має впливу корозія та коливання температури. Матеріал легкий в роботі, добре тримає задану форму та дає можливість втілювати у життя будь-які інженерні розробки.

Різновиди бетону

          Різноманітність бетону формується на різновидах основного компонента ‑ в’яжучої речовини. Окрім цементу, основою для бетону може слугувати гіпс, силікат, полімерний цемент та шлак.

Різниться цемент і за видом великих заповнювачів, відповідно, є такі різновиди:

  • На основі щільного заповнення – щебінь та гранвідсів;
  • На основі пористого заповнювача, до яких відносять керамзит та пемзу;
  • На основі спеціального заповнювача, такого як бітум.

Також, бетон розрізняють за його щільністю, відповідно існує надважкий, важкий та легкий бетон.

Властивості бетону

          Основною властивістю бетону, завдяки якій він має широкий спектр застосування, є міцність на стиск, завдяки якій і визначається надійність бетонної конструкції. Така характеристика, як міцність, дає зрозуміти, наскільки успішно бетонний виріб буде чинити опір природним факторам та стиску. Про рівень міцності бетону, говорить його клас, що позначається буквою «В» або «М» у поєднанні з цифрами. Відповідно, чим вищий цей показник, тим міцніший бетон.

Серед інших важливих характеристик бетону, варто виділити рухливість, морозостійкість та водонепроникність.

Бетонна суміш, попри усю свою сірість, стає основою багатьох різноманітних, чудернацьких та таких необхідних конструкцій.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Мы в соцсетях

2,422ФанатыМне нравится
245ЧитателиЧитать
671ЧитателиЧитать

Статьи по теме

   
                   

Сейчас читают

А так же: