Домой Это интересно Як перевірити чи є...

Як перевірити чи є я в реєстрі боржників?

Найвідвідуваніший державний реєстр в Україні – Єдиний реєстр боржників, що ведеться Міністерством юстиції України. Цей офіційний веб-ресурс містить важливі дані про невиконані фінансові зобов’язання.

Відповідно до останніх даних Міністерства юстиції, у реєстрі боржників зареєстровано приблизно два мільйони українських громадян. Лише 8% виконавчих проваджень стосуються юридичних осіб, тоді як решта 92% проваджень пов’язані зі стягненням заборгованості від фізичних осіб. Більше інформації на тему доступне за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/reiestr-borzhnykiv/.

Як люди потрапляють до реєстру боржників і чим це загрожує?

Частіше за все українські громадяни потрапляють у Єдиний реєстр боржників у наступних ситуаціях:

• несвоєчасна сплата комунальних послуг або адміністративного штрафу;

• програш у судовому процесі та ігнорування судового рішення;

• несплата аліментів;

• непогашений кредит.

Держава використовує різноманітні заходи для боротьби з боржниками. Наприклад, боржники можуть бути обмежені у виїзді з України. Банки можуть не відкривати рахунки. Юристи мають законні підстави на те, щоб скасувати запити, які пов’язані з конфіскацією майна, а також відмовлятися обслуговувати боржників. Більшість роботодавців перевіряють потенційних працівників у реєстрі боржників, і результати цієї перевірки можуть вплинути на прийняття рішення про надання роботи.

Реєстр боржників України: як можна перевірити свою присутність у ньому?

Часто особа, яка має борг, не знає, що її включено у Єдиний реєстр боржників. Для перевірки свого статусу достатньо зайти на офіційний веб-портал реєстру і ввести свої персональні дані, такі як серію і номер ідентифікаційного номера, ім’я та прізвище, а також обрати тип особи (фізична або юридична). Потім необхідно обрати відповідну категорію стягнення зі списку, оскільки борги можуть мати різні причини.

Після вибору цікавої категорії та введення особистих даних потрібно натиснути кнопку “Пошук” і вибрати пункт меню “Сформувати документ”. Система надасть вам інформацію про ваші заборгованості. У видачі буде зазначений номер відкритого провадження та виконавець. Якщо ви не маєте боргу, реєстр підтвердить це. Отриману інформацію на сайті можна зберегти або роздрукувати.

На жаль, використання реєстру боржників часто супроводжується технічними проблемами та незручностями для користувачів. Тому багато з них вважають за краще звертатися до інших сервісів для отримання актуальної і достовірної інформації.

Наприклад, сервіс YouControl дозволяє перевірити компанію або особу за кілька хвилин та дізнатися про наявність боргів, отримати розгорнуте і структуроване досьє про будь-якого контрагента в Україні.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Мы в соцсетях

2,422ФанатыМне нравится
245ЧитателиЧитать
671ЧитателиЧитать

Статьи по теме

   
                   

Сейчас читают

А так же: