Домой Это интересно Як корм для котів...

Як корм для котів впливає на здоров’я вашого улюбленця

Зміст

  1. Чим можна годувати кота
  2. Чому важливо вибирати відповідний раціон для котів
  3. На що звертати увагу, якщо ви хочете купити корм для котів

Чим можна годувати кота

Кожному власнику пухнастика цікаво, чим краще годувати улюбленця, щоб той почувався здоровим та веселим. І власники котів – не тільки не виняток, а саме вони часто ведуть найзапекліші дискусії на тему того, чим годувати котів. Їм так само цікаво, що краще вибрати, купити корм для котів чи самостійно готувати натуральну їжу, щоб котик не їв то, що багато хто вважає “хімією”. Тому нумо розберемось, який варіант харчування краще.

Коли людина заводить кота, то зазвичай мало хто з них є дійсно підготовленими до цього. Тобто, люди рідко радяться з ветеринарами та приводять улюбленця на огляд до лікаря одразу, як тільки він з’явиться у них вдома. Часто в появою тварини вдома люди користуються порадами друзів або родичів, які вже мають кота. Але такі поради не завжди є корисними.

Раніше вважалося, що найкраще годувати кота не кормом, а кашею та м’ясом. Але чи дійсно це так? Для того, щоб кіт отримував з їжі всі необхідні для його здоров’я речовини, у разі годування його натуральною їжею, треба розраховувати вміст кожної порції. Та додавати до неї різні вітаміни та безліч різних продуктів, щоб забезпечити оптимальний склад. Також треба враховувати вагу кота, його породу та стан здоров’я, схильність до різних захворювань, стать, стерилізований він чи ні. Для цього потрібні знання з нутріціології та наявність вільного часу, щоб не тільки все це розрахувати, но ї приготувати. Бо треба щоб їжа була свіжа, тобто прийдеться готувати потроху кожні 2-3 дні. 

 

Чому важливо вибирати відповідний раціон для котів

Це доволі складно, готувати таку їжу для кота самостійно. І робити це часто, та ще й щоб вона відповідала всім вимогам до складу. Тому набагато простіше купити корм для котів, готовий, сухий або вологий, для того, щоб забезпечити улюбленцеві правильне та слушне харчування. Але важливо купити не перший-ліпший корм. А вибрати хороший бренд та корисний склад.

Корм для котів поділяється на 4 категорії:

  • Економ, це найдешевший корм, склад якого не можна назвати корисним. Такий корм не рекомендовано до повсякденного вживання.
  • Преміум. Серед цієї категорії можна знайти хороший склад, але частіше за все більшу частину білка будуть складати рослинні, а не тваринні джерела.
  • Супер-преміум. В такому кормі вже буде набагато більше білка тваринного походження, ніж у попередніх, а також мають бути відсутні хімічні додатки, ароматизатори, барвники та консерванти.
  • Холістік. Це найкращий вид корму для котів, бо складається тільки з натуральних компонентів. Загалом, особливістю холістика є те, що у його складі мають бути такі продукти, які б не зашкодили людині, якби вона їх їла.

Від складу корму і залежить то, чи справді він буде корисним для вашого улюбленці. Бо дешеві корми економ класу навіть можуть зашкодити тварині. Штучні додатки можуть викликати звичку у кота, а брак корисних елементів у складі корму не дасть його організму повноцінно розвиватися та не вбереже від проблем зі здоров’ям.

Також різні породи котів схильні до різних захворювань. Тому для кожної з них виробники передбачають окремі лінії кормів, з різним складом, який би допомагав підтримувати їх здоров’я. Аналогічно склад корму залежить і від того, призначений він для дорослих котів чи кошенят, а також від їх способу життя.

Навіть справа не тільки в породі кота. Будь-які коти, незалежно від породи і віку, можуть хворіти на те чи інше захворювання. І правильно підібрана дієта та якісний корм складають неабияку частину лікування та профілактики захворювань. 

 

На що звертати увагу, якщо ви хочете купити корм для котів

З вищезазначеного можна зробити висновок, що корм для котів є кращим рішенням для їх харчування. Бо він може забезпечити тварині всі необхідні їй елементи на поживні речовини. Але за умови, що корм належної якості.

Нажаль, більшість кормів для котів, які продаються в супермаркетах або на ринку, відносяться до економ категорії. Тому краще купувати корм для котів в зоомагазині, наприклад, в MasterZoo, де можна прочитати повний склад кожного з кормів та купити їх за найкращою ціною, а також замовити онлайн з доставкою, щоб заощадити свій час.

Вибираючи корм для котів, обов’язково зверніть увагу на його склад. А саме не те, щоб він був детально описан, яке м’ясо використовувалось, які консерванти вжито, скільки відсотків того чи іншого продукту. Бо якщо склад загальний, наприклад, просто вказано що корм с курки, а у якості додатків написано “вітаміни” та “консерванти”, слід замислитися. Бо якщо склад хороший, його нема сенсу ховати за загальними назвами.

Обирайте найкраще для своїх улюбленців разом з MasterZoo! Бо саме від вас залежить їх добре самопочуття та здорове життя. А також це гарний спосіб проявити свою любов до улюбленців та турботу!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Мы в соцсетях

2,422ФанатыМне нравится
245ЧитателиЧитать
671ЧитателиЧитать

Статьи по теме

   
                   

Сейчас читают

А так же: